Kleur-rijk (2)

  • Jan Huisman
  • Fotogalerie Zwijndrecht, Rotterdamseweg 126 3332 AL Zwijndrecht
  • zaterdag 1, 8, 15, 22 en 29 december 2018
  • 11.00 tot 16.00 uur
  • de toegang is gratis

Jan Huisman woonachtig in Zwijndrecht en lid van Fotoclub Zwijndrecht, toont in de maand december zijn werk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: KLEUR-RIJK (2).

De titel van de expositie KLEUR-RIJK (2) verwijst indirect naar KLEUR-RIJK (1). Dat was de titel van Jan Huisman zijn solo expositie in maart 2006. Deze nieuwe expositie is een voortzetting van zijn oeuvre. De foto’s op deze tentoonstelling bestaan bij gratie van de kleurrijke onderwerpen en de reactie die Jan daar op heeft.

Kleur is en blijft de trigger voor Jan bij het fotograferen. Dus KLEUR-RIJK (2) is een logisch feit. Zijn onderwerpen zijn divers; van abstractie tot winkel etalages en van moderne architectuur fragmenten tot (stads)landschappen. Zijn thematiek is hoofdzakelijk schoonheid en verbazing. Foto’s van ogenschijnlijke abstracties transformeren bij aandachtig kijken tot mini landschapjes of omgekeerd, de sprookjesachtige landschappen gaan bij goed kijken terug naar de realiteit van roestvlekken en lekwater. Foto’s van gevels zijn zo ingekaderd dat schoonheid de eerste indruk is. Maar bij een tweede beschouwing komt, zeker als je beseft dat achter die gevels mensen wonen en werken, ook verbazing en absurditeit om de hoek kijken.

Wat ook niet onvermeld mag blijven is dat Jan al 50 jaar lid is van Fotoclub Zwijndrecht. En wie denkt dat hij het dan wel wat rustiger aan doet op de club heeft het mis. Jan is, naast een actief fotograaf ook nog steeds erg betrokken bij het wel en wee de fotoclub. Een bewijs daarvan is dat hij de bezoeker graag zelf ontvangt en toelichting geeft bij zijn foto’s. Jan is daarom elke zaterdag in december in de galerie aanwezig.