Divers

• zaterdag 4, 11, 18 en 25 mei 2019

• 11.00 tot 16.00 uur
  • de toegang is gratis

Henny de Boorder (1954) woonachtig in Dordrecht en lid van Fotoclub Zwijndrecht, toont in de maand mei zijn werk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: Divers.

Als Henny de Boorder gaat spreken over zijn foto’s heb je direct door dat je te maken hebt met een bevlogen fotograaf. Fotografie is voor hem een andere manier van kijken geworden. Waar hij vroeger gewoon aan voorbij ging kan nu een inspiratie zijn voor nieuwe beelden. Hij zegt niet te werken volgens een concept en laat zich verrassen door wat zich op zijn pad aandient. Vandaar dat zijn werk ook zeer divers is, wat dan ook verwijst naar de titel van de expositie.

Bij het zien van het werk van Henny de Boorder zal het niet direct opvallen dat het foto’s zijn. Zijn foto’s doen namelijk sterk denken aan expressionistische schilderkunst. Met vage onscherpe beelden in pasteltinten wordt de werkelijkheid teruggebracht naar sfeer, gevoel en ervaringen. Het schilderachtige wordt versterkt door dat de foto’s zijn afdrukt op allerlei soorten ‘gewoon’ papier en dus niet speciaal fotopapier.

Het is voor Henny niet een doel op zich om zijn foto’s te laten lijken op schilderijen. Maar omdat het contrast van zijn wijze van fotograferen met de fotografie pur sang zo groot is, onscherp versus scherp, vlak versus dieptescherpte, pastelkleuren versus hoge verzadiging en verbeelding versus afbeelding, ontstaan er beelden die doen denken aan een mix van het im- en expressionisme.

Dus iedereen die wil kennismaken met wat Henny op het moment (impressie) van fotografen voelt (expressie) moet komen kijken. Henny is alle zaterdagen aanwezig om tekst en uitleg te geven over zijn foto’s.

Dit is alweer de laatste expositie voor de zomersluiting. In september start het nieuwe seizoen met exposities en activiteiten rondom om het 60 jarig jubileum van de fotoclub. U bent dan weer van harte welkom.