Expositie Solitude

• zaterdag 8,15,22 en 29 september 2018
  • 11.00 tot 16.00 uur
  • de toegang is gratis

Martin Geuze (1960) uit Rotterdam en lid van Fotoclub Zwijndrecht, toont vanaf 8 t/m 29 september zijn werk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 in Zwijndrecht. Een expositie met de titel: Solitude

We worden allemaal overspoeld met berichten via social media waarin het lijkt alsof iedereen constant in gezelschap is van anderen. Met zijn werk zoomt Martin in op het “alleen zijn”. Alleen zijn is geen gevoel, het is een situatie. Het betekent alleen maar dat er niemand om je heen is. Je kunt je daar prima bij voelen, je hoeft niemand te missen. Alleen zijn is dus geen probleem, anders dan eenzaamheid. De krachtige kleur of zwart-wit beelden tonen alledaagse situaties op straat. Juist in stedelijke gebieden ziet deze fotograaf kans de mens als individu vast te leggen. Ook in de beelden waarin meerdere mensen te zien zijn, komt het thema terug. Ook met anderen om ons heen kunnen we alleen zijn. En daar waar slechts de aanwezigheid van de mens wordt gesuggereerd, dringt het thema zich aan je op.

De foto’s van Martin zijn vrijwel allemaal op straat gemaakt. In het meest recente werk van deze fotograaf speelt het spel van licht en donker een belangrijke rol. En hoewel de situatie waarin de foto’s zijn gemaakt vaak vluchtig is, zijn compositie en vorm duidelijk aanwezig.

Met zijn tot nu toe zesde expositie opent Martin het seizoen van Fotogalerie Zwijndrecht. Op de openingsdag op 8 september is ook de open dag van Fotoclub Zwijndrecht. Een mooie gelegenheid om naast het bekijken van de expositie nader kennis te maken met de activiteiten van de club.

Martin is vanaf 8 september op alle zaterdagen aanwezig en geeft u graag een toelichting op zijn werk.