Fotofestival aan de Maas

Het fotofestival is vanmorgen op het Deliplein losgebarsten na de officiële opening gisteravond in het fotomuseum. De ruim 12 containers werden door veel geïnteresseerden bezocht. In het begin konden we met iedereen nog een persoonlijk gesprek hebben maar na de middag was het zo druk dat de container echt vol met 'dringende' mensen stond. Het mooie was dat iedereen serieus kwam kijken en ruim de tijd nam voor een rondje langs het hele plein en dat is erg fijn voor de exposanten. Een veelbelovende eerste dag.

Het Fotofestival aan de Maas heeft er voor gekozen om dit keer geen thema, onderwerp of genre te hanteren, maar wel een vorm; Fotografen wordt gevraagd om seriematig werk in te leveren. Uit de ingezonden series wordt een selectie gemaakt door een curator. De tentoonstelling beoogt het beste te laten zien van wat Nederlandse vrijetijdsfotografen te bieden hebben. We doen dat op de 'place to be' voor fotografen: het Nederlands Fotomuseum, hartje Rotterdam. De tentoonstelling vormt daarmee een inspiratie bron voor andere fotografen, maar laat ook andere bezoekers genieten van de kwaliteit van dit werk.

Er is bewust gekozen voor seriematig werk. Hiermee ontstaat de mogelijkheid om enerzijds de breedte en anderzijds de kwaliteit van hedendaagse amateurfotografie te laten zien. Series overstijgen de toevalstreffer en worden gemaakt door fotografen die zeer bewust en gefocust aan een onderwerp werken. Series kunnen abstract of concreet, verhalend of minder-verhalend, klassiek of experimenteel, puur of zwaar gephotoshopt, wanhopig of vrolijk zijn. Maar een serie heeft altijd samenhang door de gebruikte beeldtaal (het handschrift van de fotograaf). Series lenen zich bij uitstek voor toepassing van diverse media. Kortom series openen de weg om juist de volle breedte, de vrijheid, creativiteit en kennis en kunde van vrijetijdsfotografen te tonen.

Trots op Barth Bakker en Cor Ritmeester. Twee van onze leden hangen met hun serie in het Fotomuseum tijdens het Fotofestival aan de Maas! Van 10-13 mei 2018.

En....voor wie wil...er komen nog drie mooie dagen aan. Het festival duurt tot en met zondag 18 uur.
Neem een kijkje op de website www.fotofestivalaandemaas.nl voor het gehele programma op het Deliplein.
Een echte aanrader !!!