Skip to main content

Opening jubileumexpositie

Het 60e seizoen van de Fotoclub is zaterdag feestelijk van start gegaan met de opening van de eerste expositie, die de gehele maand september en oktober te zien is. Elke zaterdag van 11 tot 16 uur in ons eigen clubhuis aan de Rotterdamseweg 126.  

Dit bijzondere seizoen staat in het teken van ‘fotografische ontwikkeling’. Vanzelfsprekend is deze expositie met werk van eigen leden op die manier opgezet. Van elk lid zijn twee foto’s te zien. Een foto van de beginperiode van het lidmaatschap en een recente foto. Een bijbehorende tekst geeft aan welke ontwikkeling de fotograaf volgens zichzelf heeft doorgemaakt gedurende zijn of haar lidmaatschap. Soms is dat meer dan 30 jaar en soms is dat nog maar 1 jaar.

Het valt op dat de meeste teksten sterk reflecterend zijn. Een prima eigenschap voor een fotograaf omdat je de ruimte voor ontwikkeling nu eenmaal bij jezelf moet vinden. Daar wordt de fotograaf uiteraard bij geholpen doordat andere leden opbouwend commentaar kunnen en mogen geven op het werk.   

De opening vond plaats in het bijzijn van de kersverse burgemeester van Zwijndrecht, die een speech hield waarin hij aanhaalde dat het bijzonder is om in Zwijndrecht een zeer actieve club te hebben die al zoveel jaren lang een plaats biedt aan alle amateurfotografen die meer willen doen met hun hobby. Maar ook vanuit de sociale gedachte is het een plaats waar Zwijndrechtenaren samen kunnen komen en een gemeenschap vormen die iets voor elkaar over heeft en naar elkaar omkijkt.  

  

De voorzitter benadrukte in zijn toespraak dat de club gaat voor kwaliteit in alles. Het fotowerk, de exposities, maar ook het onderhoud van het pand. De extra activiteiten kregen eveneens aandacht. Vier workshops voor geïnteresseerden, een bijzondere uitgave van het clubblad De Grove Korrel en een krant met een terugblik op de afgelopen 10 jaar. Daarnaast ook een extra expositie in september met werk van 20 leden van onze club in Kunzt in samenwerking met de gemeente Zwijndrecht.